Tagrevíziót követel az MSZP kőbányai alapszervezeteinek többsége, a 29-ből 15. Azt állítják, olyan tag is szerepel a nyilvántartásban, aki már négy éve halott.

Ficsór János Kőbánya szocialista önkormányzati képviselője elmondta: "Én nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan pártnak vagyok a tagja akik visszatérnek még a temetőből is, és négy év múltán alá is írják a jegyzőkönyvet, hogy részt vettek a küldöttgyűlésen"

Számítások szerint legfeljebb 1000 tagja lehet a X. kerületi MSZP-nek, és nem 1800, mint ahogy az papíron szerepel. A tagnyilvántartás felülvizsgálatát hiába kérték a párt helyi és országos vezetésétől is.

A tagrevíziót sürgető párttagok szerint az egyik szocialista alpolgármester áll a fiktív tagok beszervezése mögött. Ellene az ügyészségen feljelentést tett egy magánszemély június 3-án.

Dobos Gabriella a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: "A fővárosi ügyészségi nyomozóhivatal rendelt el nyomozást a tegnapi napon hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette, és hatósági eljárás akadályozásának bűntette miatt. Annak a feljelentésnek a tárgyában, amit egy kőbányai magánszemély tett a kőbányai önkormányzat gazdálkodásával, vagyonkezelésével kapcsolatosan."

A hivatalos személy által elkövetetett vesztegetés ügyében kizárólag az ügyészségi nyomozóhivatal vizsgálódhat, a rendőrség nem. (HírTV)