Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei — írja az Infostart.

A NMHH a netrefel.hu oldalon is közzétette a lakosságnak szóló pályázati kiírást és útmutatót, amely pontos leírást ad arról, ki milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosult a támogatásra. 

Fotó: Shutterstock

Az NMHH kiemelte, hogy az új készülék megvásárlása után a régi, korszerűtlen mobiltelefont a vásárlás helyén le kell adni, miután a tulajdonos letörölte a készüléken lévő, a használat során keletkezett személyes adatokat. A leadott készülékek szakszerű megsemmisítéséért a kereskedők felelnek, így azok véglegesen kikerülnek a forgalomból.

A nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot amiatt indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatainak értelmében a 2022 és 2023 első fél éve között kivezetik Magyarországon a 3G technológiát.

A támogatási programról további részleteket folyamatosan tesz közzé a hatóság a netrefel.hu oldalon.