Többek között Magyarország köztársasági elnökének, a Magyar Nemzeti Bank első emberének, a legfőbb ügyésznek és az Országgyűlés elnökének is közzétették a vagyonnyilatkozatát.

NOVÁK Katalin
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A dokumentumokból az látszik, hogy Novák Katalin továbbra is nyolc ingatlan tulajdonosa: Budapest XI. kerületében egy családi házé és egy lakásé, Szegeden három lakásé és egy garázsé, valamint Balatonlellén egy üdülőé. Egyéb nagy értékű ingósága továbbra sincs, ingatlan bérbeadásából havonta 225 ezer forintnyi bevétele származik, iPhone12-essel telefonál, a megtakarításai pedig szépen nőnek:

29 millió forintról fél évvel ezelőtt 32 millióra emelkedett, a legfrissebb dokumentumban pedig már 41 millió szerepel.

Matolcsy György befektetett

Matolcsy György, a jegybank elnöke örökléssel jutott 2022-ben egy 28 négyzetméteres csopaki üdülőhöz, emellett a vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy örökrész értékesítéséből származó jövedelemből fedezte 118,3 millió forintnyi államkötvény-vásárlását és ugyancsak az örökrész értékesítésével keletkezett 100 millió forintnyi takarékbetéten elhelyezett megtakarítása. Matolcsy nyolc pozíciójából csupán az MNB-elnöki feladataiért részesül díjazásban.

Mi lett Polt Péter hajójával?

Polt Péternek továbbra is hét ingatlana van, a 2014-ben vásárolt Opel Mokkát viszont úgy tűnik, eladta, ahogyan a vitorlás kishajó sem szerepel már a vagyonnyilatkozatában.

Megcsappant a számláján lévő összeg, 25 millióról kevesebb mint 10 millió forintra. Az új dokumentumban az egyéb feladatai mellé csak jövedelmi kategória van írva, pontos összeg nem, ám az tudható, hogy 2021-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől évente 7,315 millió forintot kapott oktatás és kutatási tevékenységre, míg legfőbb ügyészként nettó 30,5 milliót.

Kövér László már nem tulajdonosa a 654 négyzetméteres telken lévő 143 négyzetméteres szigetszentmiklósi háznak, a 2014-ben vásárolt Skodára viszont még mindig számíthat. Az Országgyűlés elnöke kezesként tartozik egy hitelintézetnek csaknem 9 millió forinttal.