Megerősödtek a vidéki középvállalatok

Félmilliárdból fejleszt a Mould Tech

Magyar gazdaság | Világgazdaság

Míg tavaly a világon 42 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi tőkebefektetések mértéke, addig Magyarországon 140 százalékkal nőtt, és ma csaknem annyian dolgoznak, mint a járvány előtt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zalaegerszegen, a gépipari Mould Tech Kft. félmilliárd forintos fejlesztéséhez nyújtott állami támogatás bejelentésekor.

Az eredményekben nagy szerepük van azoknak a vidéki középvállalatoknak is, amelyek jelentősen megerősödtek, nagy nemzetközi vállalatcsoportok beszállítói lettek versenyképes termékeikkel – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve azt is, hogy

11 évvel ezelőtt egy, a maihoz hasonló válság elsöpörte volna a magyarországi középvállalatokat, amelyek ma jelentős szerepet játszanak a magyar gazdaság sikerében.

Zala megyében jelenleg 21 vállalati beruházás 18 milliárd forint értékű fejlesztéséhez 7 milliárd forintos versenyképesség-növelő támogatást nyújt a kormány, s ezzel 5600 munkahely megmentését segíti. A zalaegerszegi Mould Tech Kft. 490 millió forintos fejlesztéséhez 245 millió forint támogatást ad a kormány, 77 munkahely megőrzését is segítve.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Aligha volt alaptalan Yellen elszólása

Látványos eladási hullámot váltott ki Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter – korábbi Fed-elnök – kamatemelés lehetőségére utaló kijelentése.

Kína harapja ki a legnagyobb szeletet a környezetszennyezési tortából

A bolygó legnépesebb országának éves károsanyag-kibocsátása túlszárnyalja az összes fejlődő országét együttvéve.

Akár egymillió dollárt is kiperkálhatnak a világűrt megjáró bordóiért

A Petrus 2000 egyike annak a 12 palack francia bornak, amely januárban tért vissza a Földre az űrállomásról.

Rekordot döntött a napi halálesetek száma Indiában

Először regisztráltak több mint négyezer elhunytak egy nap alatt.
Világgazdaság Piactér