A Mitsubishi Europe tegnap képviseleti szerződést írt alá a Subaru-importőr és egyben Toyota-márkakereskedő budapesti Emil Frey csoporttal. Az előző importőr, a bécsi Denzel október elején bejelentette, hogy e hó elsejétől nem értékesíti a Mitsubishit Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A Mitsubishi Motors Europe (MME) itteni képviseletet eddig ellátó ausztriai Denzel csoport helyett ezentúl az Emil Frey forgalmazza a járműveket, az MM Import Hungary Kft. nevű új importőr cégen keresztül - tette közzé a Mitsubishi.

Az Emil Frey magyarországi cégcsoport a gépjármű-kereskedelemben is érdekelt svájci Emil Frey AG tagja. Az Emil Frey csoport Európa-szerte 22 autómárka forgalmazásában, valamint azok alkatrészeinek és tartozékainak értékesítésében vesz részt. A magyarországi működését 1992-ben megkezdett Emil Frey magyarországi cégcsoport több jól ismert márka - így a Subaru és a Toyota - nagy- és kiskereskedelmi forgalmazását látja el.

A korábbi importőr Denzel Ausztriában a Mitsubishi mellett a BMW, a Ferrari, a Volvo, a Maserati, a Hyundai, a FIAT, az Alfa Romeo, a Lancia és a Lotus márkát képviseli, de a három kelet-európai országban csak a Mitsubishit forgalmazta.

A bécsi székhelyű Denzel AG 27 éve kötött importmegállapodást a Mitsubishi Motors Corporationnel, amelynek értelmében előbb Ausztriában, majd 1987-től Magyarországon is megjelenhettek a japán márka modelljei. Magyarországon az első új Mitsubishit 17 évvel ezelőtt adta át kemény valutával fizető vevőjének a Denzel Autó Hungária jogelődje, a Contrex Kft. Kiépült a magyarországi márkakereskedői hálózat, amelynek 18 tagja az ország 24 pontján értékesíti a japán gyár személy- és teherautóit. A Denzel AG 1992-ben 51 százalékot szerzett a Contrexben, két év múlva kivásárolta a céget, s ekkor változott a név Denzel Autó Hungária Kft.-re. (DK-SzGy)