Cégvilág

A mobilpiacon is támad a Google

Az internetes tartalompiac góliátjaként számon tartott amerikai Google egyre több üzleti lehetőséget szerez a mobilpiacon is; az elmúlt hetekben több, ehhez a szegmenshez köthető üzletéről számolt be.

A cég a napokban San Franciscóban tartott fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy már az idei év második felében megjelenhet az eredendően az érintőképernyős készülékekhez szánt mobiltelefonos operációs rendszerével, az Androiddal.

A világ első nyílt forráskódú – Linux-alapú – mobil operációs rendszerének kísérleti változatát még februárban, a barcelonai GSM-konferencián harangozta be. Az Androidban a tervek szerint alapból integrálják a Google több saját alkalmazását, köztük a térképrendszert (Google Maps).

Alig egy hónapja jelentette be a társaság, hogy több nagy amerikai céggel – Sprint, Clearwire, Intel, Comcast, Time Warner Cable, Bright House Networks – együtt nagy sebességű adatátviteli célokat szolgáló országos mobilos WiMax-hálózatot épít ki az USA-ban. Az erre a projektre alapított konzorcium 3,2 milliárd dollárt szán a beruházásra.

További részletek itt olvashatók.

tartalompiac mobilpiac nyílt forráskódú operációs rendszer Android beruházás Google
Kapcsolódó cikkek