Cégvilág

A szolgáltatók lesznek a mobil hálózatok "urai"

Mennyit hajlandók költeni a jövőben a mobilszolgáltatók a hálózatok sávszélességének a növelésére? Ez volt az egyik legvitatottabb téma az idei barcelonai mobil-világkonferencián

Az iparág vezető képviselői egyetértettek abban, hogy a mobil széles sáv az egyik legígéretesebb piaci szegmense a vezeték nélküli távközlésnek. Ezt támasztják alá a piaci előrejelzések is, amelyek szerint a mobilinternet-előfizetők száma 2013-ra világszerte már meghaladja az 550 milliót.

A mobilhálózatok generációváltását eddig alapvetően a gyártók diktálták, a jövőbeni rendszerek üzembe helyezésénél viszont már a szolgáltatóké lesz az irányító szerep – így vélekedik a kérdésről Maradi István, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese. Az operátorok csak akkor lesznek vevők az újabb technológiákra, ha azok bizonyítottan olcsóbb üzemeltetést ígérnek – teszi hozzá.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket -az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

hálózat gyártó széles sáv szolgáltató mobil operátor
Kapcsolódó cikkek