Cégvilág

Innovációs kiállítás Budapesten

Idén első alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Innovációs Megoldások Kiállítását Budapesten 2009. június 10-11. között. A kiállításon számos szakterület legfrissebb technológiai megoldásai mutatkoznak be.

A szakkiállítás középpontjában, több egyéb újdonság mellett, a legújabb nemzetközi szabványfejlesztéseken alapuló automatikus azonosítási technológiák (nemzetközi azonosító kulcsok, RFID illetve az új dimenziós vonalkódok, elektronikus számlázás) valamint azok új generációs hardver és szoftver eszközei állnak.

A kétnapos GINNT EXPO (Global Innovation Technologies Expo) célja, hogy egy helyen mutassa be mind a szakmai mind pedig a szélesebb felhasználói közönségnek a fenti területek újdonságait. A kiállításon az érdeklődők a legtöbb megoldással helyben is megismerkedhetnek, szakértő cégek képviselőinek segítségével próbálhatják ki, modellezhetik le saját működési folyamataikat.

A GINNT EXPO tematikája:

1. Automatikus azonosítás (1D, 2D vonalkódok és RFID)

2. Információs rendszerek, térinformatika (készletnyilvántartás, minőségbiztosítás, GPS)

3. Elektronikus és mobil kommunikáció (EDI-EANCOM, XML, mobilkódok)

4. Logisztikai szolgáltatások, nyomon követés (VOICE logisztika, márkavédelem, élelmiszerbiztonság)

5. A jövő technológiái – érdekességek, újdonságok

A kiállítás érdekessége, hogy a rendezvényt három szakmai fórum is kíséri ugyanazon a helyszínen. Az első nap kerül megrendezésre a több éves hagyományokkal bíró GS1 Nyílt Nap (www.gs1hu.org), amely ezúttal is a legfrissebb szabványfejlesztésekkel és azok legújabb hazai alkalmazásaival, eredményeivel foglalkozik majd. A második napon először kerül Magyarországon megrendezésre az RFID alkalmazók nemzetközi konferenciája, az ’EPC in Action’ (EAP) konferencia (www.epcglobalinc.org). Ezen rendezvény különlegessége, hogy a gyakorlatban RFID technológiát alkalmazó gyártó- és kereskedő cégek vezetői által tartott előadások révén naprakész információkkal szolgál nem csak a hazai, de a nemzetközi trendekről is.

A kiállítás zárónapján szakmai zsűrizést követően kiválasztásra kerül a három leginnovatívabb kiállítói termék, melyeket GINNT EXPO Innovációs Díj 2009 kitüntető címmel jutalmaznak majd.

készletnyílvántartás innováció kommunikáció ginnt expo nformatika
Kapcsolódó cikkek