Cégvilág

Mégsem tűnik el a Demko Feder

A nyár elején még arról lehetett hallani, hogy a matracairól ismert, tisztán magyar tulajdonban lévő Demko Feder Kft.-t felszámolják. A jelek szerint az akkori ígéretek, amely szerint a márka nem tűnik el a piacról, nem csak kincstári optimizmus volt. A cég korábbi vezetése talált egy befektetőtársaságot, amely ma már egy új hálózat kiépítésén dolgozik – írja a Népszabadság.

A jelek szerint megalapozottak voltak a nyár elején felszámolás sorsára jutott Demko Feder vezetőinek nyilatkozatai, s nem tűnik el a piacról az ágymatracairól ismert márka. A korábbi vezetők megegyeztek egy pénzügyi befektetők által létrehozott új vállalkozással, a Brad Féder (BF) Kft.-vel, amelynek ma már tulajdonában van a Demko Feder márkanév, a hozzá tartozó gyártási és értékesítési jogokkal együtt. Jelenleg ez a társaság bérli a korábbi matracgyártó vagyonelemeit.

– Az új cég nem jogutódja a továbbra is felszámolás alatt álló Demko Feder (DF) Kft.-nek – hangsúlyozta a Népszabadságnak Haász Péter, a BF menedzsmentjének vezetője. A befektető már a nyár folyamán újraindította a gyártást, így a vámospércsi gyártóbázison a munkahelyek kétharmadát meg tudták őrizni. Ennek következtében most csaknem ötven embert alkalmaznak, ezzel együtt az értékesítéssel foglalkozó területre most is több munkatársat keresnek.

Haász Péter elmondta: a felszámolás körüli jogi helyzet tisztázása után most a legfontosabb lépés a viszonteladói hálózat újraépítése. A régi forgalmazók közül többel meg tudott állapodni a BF. Emellett pedig eddig három saját mintaboltot is nyitottak: egyet Budaörsön, egyet a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában, majd a legutóbbit a Pólus Centerben.

hálózat Demko Feder matracgyártó felszámolás befektető Vámospércs Brad Féder Kft.
Kapcsolódó cikkek