Cégvilág

Stabil a kereslet az IT-személyazonosság-kezelési piacon

A válság ellenére stabil a kereslet az informatikai személyazonosság- és hozzáférés-kezelési biztonsági megoldások (IAM - Identity and Access Management) iránt, aminek az is oka, hogy a vállalatok számára törvényi előírás az ilyen típusú informatikai rendszerek használata - mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője.

Hozzátette, a válság arra késztette az informatikai cégeket, hogy olcsóbban építsenek ki ilyen rendszereket. Ennek egyik következményeként megjelentek a piacon azok a megoldások, amelyeket a kisebb pénzintézetek is meg tudnak venni.

Hargitai Zsolt, a KPMG felmérését idézve elmondta, az IAM-piac azon kevés területek közé tartozik, ahol a válság elhúzódása ellenére a vállalatok 80 százaléka továbbra is a korábbi terveknek megfelelően kívánja elindítani vagy befejezni az ilyen projektjeit.

    A pénzügyi, informatikai és távközlési szektor számára az IAM-megoldások bevezetésének legfőbb hajtóereje a törvényi és iparági előírások teljesítése, az állami szervezetek számára pedig a folyamatok optimalizálása.

    Az iparági szabályozások folyamatos szigorításai felerősítették azt az igényt, hogy a vállalatvezetők minden pillanatban tudják: ki, mikor, milyen bizalmas adatokhoz férhet hozzá.

részvények tőzsde személyazonosság hargitai zsolt KPMG IT-piac válságadók
Kapcsolódó cikkek