Cégvilág

Havi 4 ezres díjért ad bérbe Chrome laptopokat a Google

A Forbes értesülése szerint a Google a jelenleg tartó fejlesztési konferencián mutatja be az első, kereskedelmi forgalomba szánt Chrome laptopokat.

A Forbes tudósítója szerint a hamarosan a nagyközönség elé kerülő notebook főként felhő alapú alkalmazásokat használ majd és az ára bőven 500 dollár alatt marad majd. A készüléket a várakozások szerint az Acer és a Samsung is gyártja majd és a Google egy bérbeadási akcióval is készül a notebook terjesztésére.

A diákoknak szánt szolgáltatási csomag keretében a felhasználók havi 20 dolláros (kevesebb mint 4 ezer forint) díj ellenében kapják meg a noteszgépet a hozzátartozó online szolgáltatásokkal együtt. A Mashable szerint a Google vezetésének nyilatkozatai arra utalnak, hogy a kedvező árú előfizetési akcióval a keresőóriás a céges keresletet szeretné felmérné, mielőtt az üzleti felhasználók számára is előáll egy ajánlattal.

A Google kínálatában egyébként már most is szerepel szoftver előfizetés: az üzleti partnerek évi 50 dollárért használhatják a felhő alapú szövegszerkesztőből, táblázatkezelőből és naptárból álló csomagot. A portál úgy véli, hogy a cégek számára a Google vélhetően összecsomagolja majd a Chrome hardvert és a szoftver ajánlatot.

hardver laptop chrome szoftver notebook Google
Kapcsolódó cikkek