Cégvilág

Íme, a kkv-k nemzeti követe

Szöllősi László lett Magyarország nemzeti kkv-követe – jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Szöllősinek, a tárca vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkárának a feladata az Európai Bizottság és a hazai kkv-k közötti kommunikáció hatékonyabbá tétele lesz.

A május 24. és 25-én a gödöllői Grassalkovics-kastélyban uniós rendezvény lesz, mely az európai kis- és középvállalkozások előtt álló kihívások helyi és regionális megoldásaira koncentrál, a vállalkozói szellemet és tevékenységet állítja a középpontba.

A konferencia ad otthont az ötödik alkalommal meghirdetett Európai Vállalkozási Díj (EVD) eredményhirdetésének és díjkiosztójának. Az európai fordulóba a nemzetközi zsűri két magyar pályázót juttatott be: a Hotel Pandát, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, és a Heves Megyei Kereskedelmi Kamara energiatakarékossági programját, amellyel helyi vállalkozások energiafelhasználásának racionalizálását támogatják.

evd Szöllősi László Európai Vállalkozási Díj kkv Nemzetgazdasági Minisztérium
Kapcsolódó cikkek