Cégvilág

Kevesebb pénzt hoz a Forma-1

A tavalyi szint körül alakul a foglalások száma a fővárosi szállodákban a Formula–1 Magyar Nagydíj ideje alatt – mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI-nek.

 Elsősorban az internetes foglalások révén az utolsó napokban erősödött a kereslet. A szállodák mindemellett azzal számolnak, hogy a bevétel valamelyest csökkenhet a tavalyihoz képest.

A 26. Formula–1 Magyar Nagydíj programja ma, a szabadedzésekkel kezdődik, a futamot vasárnap 14 órától rendezik. Tavaly az F1 idején a budapesti szállodákban 11,8 százalékponttal nőtt a foglaltság a 2009-es versenyhétvégéhez képest, s bár az átlagár 6 százalékkal csökkent, az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevétel 8,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Az idei F1 Magyar Nagydíjra a 2009-esnél több, a tavalyinál némileg kevesebb látogatót várnak az előzetes értékesítések alapján, ám a végleges nézőszám csak a helyszínen dől el, azt ugyanis többek között az időjárás is befolyásolhatja. A mogyoródi ringen már megtörténtek az utolsó simítások, az idei karbantartási és felújítási munkák során többek között aszfaltozást, lelátótatarozást, pályafestést is végeztek. 

szállóda foglaltság hotel formula-1 Forma 1 Magyar Nagydíj
Kapcsolódó cikkek