Cégvilág

Razzia a Media-Saturnnál

A gyanú szerint vesztegetési botrány robbant ki Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kereskedelmi konszernjénél, a Media-Saturn csoportnál.

A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, hogy az augsburgi államügyészség hat, a Media-Saturnnál dolgozó alkalmazott ellen nyomoz, köztük három menedzser ellen indult eljárás. A müncheni lap értesülése szerint az egyik vádlott tagja kilenctagú ügyvezetőségnek.

Az elmúlt 24 órában országosan házkutatatást végeztek a Media-Saturn 20 irodájában és magánlakásokban, köztük a cég központjában is. – erősítette meg az augsburgi államügyészség a lap érdeklődésére. A szóvivő szerint az üzleti életben történt megvesztegetés és megvesztegethetőség gyanújáról van szó, részletesebb adatokat azonban nem közölt. Mint mondta, a nyomozás még a kezdeti szakaszban van.

A Media-Saturn szóvivője megerősítette a házkutatással kapcsolatos információt és közölte: a cég teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal.  A szabálytalanságokat vélhetően a vállalat belső ellenőrei észlelték és jelentették az ügyészségnek. A lapnak nyilatkozó informátorok szerint valószínűleg a Media-Saturn beszállítóihoz köthető az ügy. A Süddeutsche Zeitung emlékeztet: a Media-Saturn évek óta a düsseldorfi Metro-csoport legnyereségesebb leányának számít.

Metro vesztegetés Media-Saturn házkutatás
Kapcsolódó cikkek