Cégvilág

Ennyi lesz az idegenforgalmi adó Budapesten

Egységesítik az idegenforgalmi adó kivetési gyakorlatát a budapesti kerületek és a főváros, ennek alapja a 4 százalékos adómérték lesz – jelentette be Rogán Antal (Fidesz–KDNP) V. kerületi polgármester szerdán, miután az érintett önkormányzatok egyeztettek a kérdésben.

A 4 százalékos egynegyedét, vagyis egy százalékot egy közös marketingalap létrehozására fordítják. Ennek összege az idei számokból kiindulva 700 millió forint, ezt a Magyar Turizmus Zrt., illetve az állam kiegészítené ugyanekkora összeggel, vagyis egy 1,4 milliárd forintos alap jöhet létre – ismertette a belvárosi polgármester. Hozzátette, az egységesítés a jelenlegi törvényi keretek között rendezhető, módosításra nincs szükség emiatt.

Kitért arra is, hogy ilyen nagyságrendű forrás még nem volt a fővárosi marketing területén, ennek felhasználására pedig egy közös desztinációs szervezetet kell létrehozni. Kifejtette azt is, hogy nagy hangsúlyt szeretnének fektetni az online kommunikációra, segíteni az ideérkezők eligazodását, programokban való tájékozódását, hogy Budapest „otthonos, vendégbarát város képét sugározza”.

Magyar Turizmus Zrt idegenforgalmi adó Budapest marketing kerület
Kapcsolódó cikkek