Cégvilág

100-ért 176 eurónyi termék: A sógoroknak megéri nálunk nyaralni

A Statistik Austria felmérése szerint az osztrák polgárok számára az árfolyamváltozásokat is beszámítva a keleti szomszédok látogatása éri meg a legjobban.

Az elmúlt év devizapiaci változásainak nyomán egy osztrák turista számára Magyarország, Lengyelország és Románia vonzóbb célponttá vált. A friss számítások szerint a legjobban Bulgáriában éri meg nyaralni, ahol 100 euróért 203 eurónyi szolgáltatást kaphat egy osztrák turista, de majdnem ennyire megéri egy romániai út is, 191 euróval. A szomszédos országok között viszont Magyarország vezet a maga 176 eurójával, megelőzve Csehországot (155 euró) és Szlovákiát (142 euró).

A legkedveltebb nyaralóhelyek közül Törökország még mindig megéri 142 euróval, annak ellenére, hogy az árfolyamváltozások miatt a megtérülés itt 3 euró romlott tavalyhoz képest. Horvátország 120 euróval gyakorlatilag egy szinten van ebben a tekintetben Szlovéniával. A tengerentúli desztinációk az euró gyengülése miatt kevésbé jutányosak, Mexikó viszont 168 euróval még mindig bőven megéri. Európán a legdrágább célpont – nem túl meglepő módon – Svájc, ahol 100 euróért 72 eurónyi szolgáltatás jár, szintén a nem profitábilis desztinációk között szerepel Dánia, Svédország, Nagy-Britannia és Írország.

osztrák euró árfolyam desztináció Ausztria
Kapcsolódó cikkek