Szekszárd – Az Optimus a márka – mondta dr. Bodri István szekszárdi borász, s hát valóban körbeértünk. Hazai földön és külhonban is sikeres az OptimusQV valamennyi évjárata, a kávé is Optimus, mint ahogy hat borhoz hat Bodri Bon (borbon?) kóstolható. Persze az Optimus pálinka sem maradhat ki a sorból. És mától várja vendégeit az Optimus À la carte étterem ízléses teraszával, élményt adó, egyedi kínálattal.
– Borhoz az étel vagy az ételhez a bor?
– Mindkét állítás értelmes, sőt elgondolkodtató – néz maga elé Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás, 2100 négyzetméternyi pincéjének megálmodója, dr. Bodri István. – Valami pluszt akartunk, Bodri +-t. Mert a vendég csak akkor érzi jól magát, ha azt is megkapja, amire még csak nem is gondol. Talán a látvány az első, amely megragad. Itt, Faluhelyen, a völgyben csodálatos a levegő, megnyugtat a takaros parcellák látványa, valóban honol a csend. Sokan járnak errefelé. A lovasokra is gondolunk, ló pihenőt alakítunk ki, a kerékpárosok a tó partján tárolóban hagyhatják a bringáikat, amíg szétnéznek, vagy nálunk időznek. A gasztronómiai élmény különösen fontos. Tehát egyfajta hiányt pótolunk. Korábban sokan kérdezték tőlem egy-egy borkóstoló alkalmával: miért nem csinálunk egy éttermet. Most megtettük. Magyaros ételekkel, különlegességekkel várjuk a vendégeinket. Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál magának kedvére valót.
– Szőlőművelés, borkészítés és vendéglátás: nem megy egyik a másik rovására?
– Szó sincs róla. Egyrészt minden területnek felelőse van, számíthatok a családomra és kiváló munkatársaimra. Mindig is tudtuk, hogy a szép borokhoz kiváló feltételek kellenek. Nálunk a pincében akár 300-400 ember is kóstolhatja borainkat egyidőben, az étteremben 70-80-an időzhetnek. Másrészt ezek a dolgok egymást erősítik. Ezért akarjuk fejleszteni a szálláslehetőségeket is. Ma már arra is fel kell készülni, hogy a vendégek hosszabb időt töltenek el egy-egy környéken. Számos kulturális program kínálja magát, vadban gazdag erdők, a Gemenc kiismerhetetlen szépsége, a horgászlehetőségek közelsége mind-mind összehangolt turisztikai fejlesztésekre ösztönöz. A szép bor, az ingergazdag környezet, a tradicionális gasztronómiai kínálat, a minden ízlést kielégítő, sokrétű programok garantálhatják, hogy a vendég ne csak jöjjön, hanem egyre hosszabb ideig maradjon is.
A borász azt mondja: annyi szőlőt telepítenek még, amennyit a feldolgozó és a piac elbír. Mert a színvonal kötelez!
A borász azt mondja: annyi szőlőt telepítenek még, amennyit a feldolgozó és a piac elbír. Mert a színvonal kötelez! Borpagoda és vendéglátás – Nincs semmi csoda Faluhelyen – tartja a gazda. – Igyekeztünk olyan birtokközpontot építeni, amely alkalmas a szőlőfeldolgozásra, a borkészítésre és a vendéglátásra is. Természetesen a kor színvonalán. A fehérborok gyümölcsössége, a rozék frissessége és a vörösborok tekintélyessége hordozza az adott pincészet üzenetét. Mi sok-sok munkával, lelkiismeretességgel jót és jól szeretnénk csinálni! Az Optimus étteremben À la carte, búbos kemencében készült ételekkel, grill- és látványkonyhával igyekszünk a vendégek kedvében járni.-->
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.