Tapasztalat Nem igazán van pénzük az embereknek arra, hogy legalább havonta egyszer étterembe járjanak
Szekszárd A vendéglátásban is a túlélés elengedhetetlen feltétele a több lábon állás, derült ki a szekszárdi Mangó étterem vezetőjének, Törő Nikolettnek a szavaiból, aki a tulajdonos kft. ügyvezetője is. A menüzés mellett a'la carte étkeztetéssel is foglalkoznak, hanem vállalnak rendezvényeket, kitelepülést is. – Ennek köszönhető, hogy még mindig talpon vagyunk – fogalmazott az üzletvezető. Ebből következően a munkaidejük hétfőtől vasárnapig tart. – A vendéglátás természetéből adódik, hogy amikor mások kikapcsolódnak, mi akkor dolgozunk – fűzte hozzá.
Négy szakácsot és három pincért alkalmaz a Horváth-Catering Kft., ezen kívül körülbelül húsz szakács és pincér tanulót foglalkoztatnak szakközépiskolából, szakiskolából és a KISOSZ-nál tanuló tanfolyamosok közül. A kötelező szakmai gyakorlatot is náluk töltik a fiatalok. A belső vendégtér 60 fős, ehhez jön tavasztól őszig a 30-40 személyes terasz.
A fogyasztói igényeket firtató kérdésre elmondta az üzletvezető, hogy a vendégek a tradicionális ételeket keresik. A rántott húsok szinte minden mennyiségben eladhatók. Ugyanakkor speciális igényeket is igyekeznek kielégíteni. Havonta egyszer borvacsorát szerveznek, s ezen alkalmakkor a négy fogásos menüsorhoz ötféle bort kínálnak az arra a hónapra kiválasztott termelőtől. Érdekesség, hogy az utóbbi másfél évben megnőtt a borfogyasztás. A folyó borok közül elsősorban a rozét keresik a vendégek, ezt követik a testes vörösek. Szépen ível felfelé a palackos szekszárdi borok forgalma is. Csak szekszárdi bort tartanak. Fontos számukra a Szép-kártya – annak ellenére, hogy használata a déli órákban lelassítja az érkezetést –, mert a menüzők mintegy 70 százaléka azzal fizet. De vannak olyanok is, akik összegyűjtik rajta a havonta érkező pénzt, és ezzel fizetnek például a ballagáskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.