Tombol a nyár, hőség van. A hűsítő édességek között nagy a verseny: vajon melyik a jobb: a fagylalt vagy a jégkrém?
A fagylalt eredetileg kézzel készített fagyasztott állapotú édesség, amelyet ma már iparilag is gyártanak, és fagyasztás során levegővel lazítanak. Általában gombócozva, tölcsérbe halmozva fogyasztjuk. A jégkrém viszont teljesen zárt rendszerben készül, emberi kéz érintése nélkül. Mindig azonos recept alapján, azonos minőségben, ellenőrzött körülmények között gyártják, leggyakrabban pálcikára öntve forgalmazzák.
A kalóriákat tekintve győz a jégkrém. Vizet és gyümölcslével, vagy gyümölccsel aromásított cukrot tartalmaznak (minimum 35 százalékos részarányban; a nagyon savas gyümölcsöknél, mint a málnánál ez az arány: l5 százalék.) Még ha összetételük közel áll is a szénsavas üdítőitalokéhoz, ha nagyon szomjas, válassza inkább a jégkrémet! Jobban és hosszabb időre csökkenti a szomjúságot, mint a folyékony, édes levek.
A fagylalt kevesebb cukrot tartalmaz, mint a jégkrém, de mindenképpen fel kell függesztenie fogyasztását, ha fogyókúrázik, vagy kalóriaszegény diétát tart. Különösen figyeljen, ha magas cukortartalmú gyümölcsfagylaltokat, vagy olyan specialitásokat kívánna meg, mint a parfé vagy a fagylalttorta!
A parfé tejszínhabbal dúsított, formában fagyasztott fagylalt. Sokféle ízben, sokféle alakzatban készül. Legfinomabb, ha torta lesz belőle, ehhez piskótalapra, gyümölcsdarabokkal gazdagított krémes fagylaltra van szükségünk. A jeges édességek sorát gazdagítja a szörbet (sorbet, sörbet), ami pépesített gyümölcs vagy gyümölcslé, cukor és víz keveréke, kristályossá fagyasztva. Ízesíthető likőrrel, pezsgővel is. Fogyasztása két főfogás között ajánlott, mert megkönnyíti az emésztést.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.