Püré helyett ínyenc falatok is készülhetnek gesztenyéből. Készíthetünk például gesztenyelekvárt, melyet ízesíthetünk vaníliával, ahogy a franciák teszik. Először cukorszirupot főzünk 1 kg cukorból és egy deciliter vízből. Hozzáadunk 1 kiló hámozott gesztenyét, és addig főzzük, míg lekvár állagú lesz. Tehetjük palacsintába vagy süteményekbe.
A paleolit konyha népszerű alapanyag a gesztenyeliszt, de az olasz konyhában is kedvelik. Mi még kevésbé ismerjük, de már be lehet szerezni. Lelkesebbek házilag előállíthatják sült gesztenyéből. A belőle készült sütemények, kenyérfélék íze különlegesen fűszeres és pikáns. Olaszországban járva feltétlenül kóstoljuk meg a castagniacciot, amely gesztenyelisztből készült lepény.
A szelídgesztenye virágából gyűjtött méz igen ritka, finom csemege, és különleges gyógyhatású. Rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a trombózisok kialakulását, hatékony lehet a visszértágulatok mérséklésére is. Teája nyugtatja a nyálkahártyát, hatékony hörghurut, valamint szamárköhögés esetén.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.