Cégvilág

Beláthatatlanul csúsznak el a műtétek a Szent Imre kórházban

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban dolgozó altatóorvosok háromnegyede felmondott, mert úgy érezték, nem tudják biztonságosan végezni a munkájukat - írja az Index.

Az altatás és fájdalomcsillapítás mellett az életveszélyes betegeket kezelő orvosok inkább külföldre mennek: szaktudásuk egész Európában hiány, csak tőlünk nyugatabbra az itthoni bérük három-négyszeresét is megkereshetik. A Szent Imrében pedig közben beláthatatlan időre csúsznak el műtétek, pedig ez az a hely, amiről néhány évvel ezelőttig a betegektől és az ott dolgozóktól sem lehetett rosszat hallani.

Fejér Csaba osztályvezető távozása után nyolc aneszteziológus szakorvosból hatan felmondtak, értesült több forrásból az Index. Aneszteziológusok nélkül szinte megbénul egy kórház, ugyanis ők végzik a műtéteknél az altatást/fájdalomcsillapítást/érzéstelenítést, valamint a sürgősségi ellátásban is fontos szerepük van. Ha valaki életveszélyes állapotban kerül kórházba, azt általában hivatalos nevén aneszteziológus és intenzív terapeuta veszi kezelésbe.

A portál információi szerint a Szent Imre közel van egy bénult állapot beálltához: beláthatatlanul csúsznak el időben az előre betervezett műtétek, duzzadnak a várólisták, a szakemberek hiányát pedig nem tudják egyik pillanatról a másikra pótolni.

orvos Szent Imre Kórház kórház
Kapcsolódó cikkek