Cégvilág

Abonyban fejleszt a Xylem

Tovább bővíti magyarországi gyártókapacitását a Xylem, a társaság Abonyban hoz létre új telephelyet. A fejlesztés eredményeként közel 20-féle termék gyártása indul meg, és 80 embert vesznek fel.

Többek között az autóipar, az élelmiszeripar, illetve a hajózás számára készítenek majd különböző méretű szivattyúkat

és egyéb berendezéseket a Xylem Water Systems Kft. új, abonyi üzemében. A társaság egy meglévő ingatlant bérel ki és alakít át, ahol összesen 17 termékből álló portfóliót gyártanak majd.

Az új telephely kialakításához szükséges átalakítási munkálatok februárban elkezdődtek. A tervek szerint a három fázisban megvalósuló beruházás első üteme augusztusban lezárul, így a harmadik negyedévben már megindul a termelés a létesítményben, a teljes kapacitás mintegy egyharmadával. A teljes fejlesztés lezárását az idei utolsó negyedévre tervezi a társaság.

Fotó: Shutterstock

A közel egymilliárd forintos beruházást teljes egészében saját forrásból valósítja meg a vállalat.

A termeléshez Angliából telepítenek át gyártósorokat. Az új telephely összesen 6500 négyzetméteres lesz, ebből 1600 négyzetméteren valósul meg az összeszerelés, tesztelés, csomagolás, a fennmaradó terület raktározási funkciókat lát majd el.

Az új létesítmény kialakítása jelentős létszámbővítéssel is jár. A cég ceglédi üzemében jelenleg mintegy 280-an dolgoznak, az új gyár beindulásával pedig 80 új munkahely jön létre. A társaság már megkezdte az új munkatársak toborzását az abonyi létesítménybe.

„Magyarországon jelentős tapasztalattal rendelkezünk keringetőszivattyúk gyártásában, ez is jelentős tényező lehetett, amikor az anyavállalat meghozta az újabb beruházási döntését. A ceglédi üzem Kiválósági Központként (Centre of Excellence) is működik és különlegessége, hogy saját, nagyjából 20 fős mérnökcsapatunkkal oldunk meg számos, a gyártott termékeinkhez kapcsolódó fejlesztési feladatot.

Cegléden többek között fűtési rendszerekben használt keringetőszivattyúkat, illetve szerverekben, számítógépekben alkalmazott folyadékhűtéses keringetőszivattyúkat állítunk elő. Évente mintegy 650 ezer szivattyút szerelünk össze az üzemben, az éves forgalmunk pedig 25 millió dollár körül alakul. Az abonyi gyár beindulásával azzal számolunk, hogy 2022-re megduplázzuk az éves árbevételünket” – mondta el Nagy Gábor, a Xylem Water Systems Magyarország Kft. ceglédi és abonyi telephelyének ügyvezetője.

abony telephely fejlesztés
Kapcsolódó cikkek