Ha részt vesz ebben a hívásban, akkor annak a szerencsétlen csoportnak a tagja, akiket kénytelenek vagyunk elbocsátani. A munkaviszonyuk itt és most megszűnik

- mondta Garg a Zoom hívásban.

A SoftBank által támogatott online jelzáloghitel-társaság nagyjából egy éve megállapodott egy 7,7 milliárd dolláros összeolvadásról egy másik céggel, hogy ezzel a tőzsdére vihessék a létrejövő vállalkozást - írta meg a CNN Business. Ez az úgynevezett SPAC-ügylet azóta sem zárult le, ráadásul Garg botrányai és az emelkedő jelzálogkamatok rontották a cég imázsát és üzletét.

Stuttgart,,Germany,-,12-11-2021:,Smartphone,With,Logo,Of,Us,Financial
Fotó: Shutterstock

Sarah Pierce, a Better.com korábbi értékesítési és üzemeltetési ügyvezető alelnöke azért perelte be a vezérigazgatót, mivel állítása szerint

Garg szándékosan téves információkat közölt, hogy biztosítsa a fúzió előrehaladását.

A hírek szerint Garg attól tartott, hogy a befektetők visszavonják az egyesülési megállapodást a Better.com romló pénzügyi helyzete miatt. A kereset szerint ez a befektetők egyértelmű, jogtalan félrevezetése volt.

A Better.com ügyvédje szerint a vádak alaptalanok. A SoftBank nem reagált a CNN megkeresésére.

Pierce a bíróságnak benyújtott keresetében azt is kifejti, hogy februárban megfosztották tisztségétől, amiért aggodalmát fejezte ki fúziós ügylettel kapcsolatban. A korábbi ügyvezető most kártérítést követel a cégtől.