A Meta közleményében tudatta, hogy a vizsgálatnak és Sandberg távozásának nincs köze egymáshoz. A The Wall Street Journal írta meg, hogy a vizsgálat hátterében az áll, hogy Sandberg vállalati erőforrásokat használt fel az esküvője megszervezéséhez.

14 év után váratlanul lemondott Zuckerberg jobbkeze

Sheryl Sandberg a Facebook második embere volt, ő segítette kiépíteni az óriásvállalatot.

A tegnap bejelentett távozáshoz kapcsolódóan Sanberg még úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a tásaság igazgatótanácsának tagja marad.

Fotó: AFP

Sandberg még 2020-ban jelentette be, hogy eljegyezték egymást Tom Bernthallal, egy Los Angeles-i tanácsadó cég alapítójával és vezérigazgatójával. Az esküvőjük megszervezéséhez használta fel a cég erőforrásait Sandberg, a belső vizsgálat ennek az ügynek a részleteit fogja feltárni.

A vizsgálat egy másik Sandberg ellen indított vizsgálatból indult ki - írta meg a Business Insider. A Meta nem reagált a lap megkeresésére. A cég szóvivője a The Journalnak annyit elárult, hogy a távozásnak és a vizsgálatnak nincs köze egymáshoz.

A Business Insider arról ír, hogy a Meta egykori és jelenlegi alkalmazottai arról számoltak be, hogy Sandberg az elmúlt időszakban fokozatosan elvesztette a hatalmát a cégen belül.