A Vodafone brit központja 11 ezer munkavállalótól válik meg a következő 3 évben, mivel a cég teljesítménye nem elég jó – ezt a vállalat új vezérigazgatója közölte. Margherita Della Valle, aki a cég pénzügyi igazgatója is elmondta, hogy a Vodafone működését egyszerűsíteni kell.

Fotó: Ben Stansall / AFP

A leépítések a munkaerő több mint tizedét érintik, és az Egyesült Királyságon kívül más országokokban is lesznek változások

írta meg a BBC.

A Vodafone-nak két állomása van Nagy-Britanniában, a központ Readingben, illetve egy csoportiroda a londoni Paddingtonban.

A cég az Egyesült Királyság mellett biztosan leépítésbe kezd Olaszországban és Németországban is.

Della Valle, akit januárban neveztek ki a vállalat élére, arról beszélt, hogy a következetes teljesítéshez a Vodafone-nak teljesen át kell alakulnia.

A prioritásaim az ügyfelek, az egyszerűség és a növekedés. Leegyszerűsítjük a szervezetünket, megszüntetjük a komplexitást és visszanyerjük a versenyképességünket 

– vázolta fel a terveit. Miután bejelentette a létszámleépítést, beszámolt a cég adózás előtti nyereségének csökkenéséről és az éves eladások kismértékű növekedéséről.

Magyarországon ilyen még nem történt: a Vodafone bejelentése minden előfizetőt érinthet és felforgatja a piacot

A Vodafone Magyarország bejelentette, egyes díjcsomagjai a piacon egyedülálló módon lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a fel nem használt adatmennyiséget továbbgörgethessék a következő hónapra. Nagy kérdés, erre hogyan reagálnak a cég versenytársai.