fogyasztási adó

Olcsóbb lesz az autó - a horvátoknál

Horvátországban jövőre eltörlik a nemesfémekre kivetett luxusadót, csökkentik a személygépkocsikat terhelő fogyasztási adót, ugyanakkor felemelik a dohányipari termékek árát - jelentette be Slavko Linic pénzügyminiszter pénteken Zágrábban az európai uniós csatlakozás miatt tervezett adójogszabály-változtatásokat ismertetve.

Matolcsy: Öt áfa-kulcsra lenne szükség, de ezt az EU nem engedi

A jövő évi adórendszer már megkezdi a járulékrendszer átalakítását is, de azt a munkaadók terheinek differenciált csökkentésével teszi - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adótörvényekre vonatkozó javaslat expozéjában kedden a parlamentben.

Bod Péter Ákos: Nem garantált, hogy bejön az adóemelés

Borítékolható volt, hogy a fogyasztás adóját emeli a kormány - mondta Bod Péter Ákos közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában. Az egyetemi tanár szerint a cigaretta esetében például nem garantált, hogy bejön a várt összeg, mert a fogyasztó választhat olcsóbb terméket, illetve áttérhet az illegális forrásból beszerzett árura.

Csak óvatosan a hamburgeradóval!

Több országban is vetnek ki különadókat az egészségtelen élelmiszerekre - mondta a PricewaterhouseCoopers cégtársa azzal kapcsolatosan, hogy kiszivárgott információk szerint a magyar kormány is hasonló lépést tervez.
1
Világgazdaság Piactér