Louvre

Jó évet zártak a legnagyobb múzeumok

A legtöbb látogatót vonzó Louvre minden eddigi rekordját megdöntötte. A leglátogatottabb múzeumok listáján csak kis mozgások vannak, egyedüli új belépő a Kínai Nemzeti Múzeum volt.

Jó évet zártak a legnagyobb múzeumok

Igen jó évük volt tavaly a világ híres múzeumainak: a legtöbb látogatót vonzó Louvre minden eddigi rekordját megdöntötte, sőt világviszonylatban is extra sok érdeklődőt vonzott. A leglátogatottabb múzeumok listáján csak kis mozgások vannak, egyedüli új belépő a Kínai Nemzeti Múzeum volt, amely mindjárt a dobogó második helyére került nyolcmilliót meghaladó látogatószámmal.

Kína a második helyre tornázta fel magát

Megjelentek a 2017-es év globális múzeumi látogatószámai. Abból, hogy mennyien váltottak jegyet a nemzetközi múzeumok állandó és időszaki kiállításaira.

Megtörte a csendet a Louvre-béli machetés támadó

Beszélni kezdett és megerősítette személyazonosságát a 29 éves egyiptomi férfit, aki a múlt héten bozótvágó késsel támadt járőröző katonákra a párizsi Louvre múzeumánál - közölték kedden rendőrségi források.

Kihallgatták, de nem beszél a Louvre-béli machetés támadó

Kihallgatták vasárnap a kórházi ágyánál azt a 29 éves egyiptomi férfit, aki két nappal ezelőtt bozótvágó-késsel támadt járőröző katonákra a párizsi Louvre múzeumánál, de az elkövető eddig nem tett vallomást - közölték rendőrségi források.
Világgazdaság Piactér