Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok című sorozatból ismert színész, a sztár képviselője közölte, hogy a Pacific Palisades otthonában vízben fulladt meg. A filmsztár 54 éves volt. 

Meghalt Matthew Perry, a filmsztár 54 éves volt.
Fotó: AFP

Helyi idő szerint szombaton 16 óra 7 perckor vízi mentés miatt hívták a 911-es segélyhívószámot egy rendőrségi forrás szerint. Az NBC-nek a névtelen forrás elmondta, semmi jele nem volt idegenkezűségnek, és egyelőre nincs még megerősítve a halál oka sem. A nyomozás jelenleg is zajlik. 

A Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője, Brian Humphrey elmondta, hogy 

az elsősegélynyújtók egy 911-es hívás alapján érkeztek meg Pacific Palisadesben egy ismeretlen típusú fulladásos halál miatt. 

A cikk szerint senkit sem vittek kórházba, a sztár otthonához a Los Angeles-i West LA Division rendőrei érkeztek ki. 

Matthew Perry leginkább először az NBC csatornán futó Jóbarátok című szituációs komédiából volt ismert világszerte, a népszerű sorozatban Chandler Binget alakította.

A Jóbarátok kasszasiker volt mindegyik főszereplő (Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Jennifer Aniston, és Courteney Cox) életében, a Seinfeld című sorozat mellett az egyik legnépszerűbb produkció volt a kilencvenes években. A műsor összesen tíz évadot élt meg 1994 és 2004 között. A sorozat főszereplői annyira népszerűek voltak, hogy epizódonként egymillió dollárt kértek a kilencedik és a tizedik évadban. A szereplőgárda népszerűsége annyira nem kopott meg, hogy felkérték őket, jöjjenek össze egy különleges alkalomra, ezzel nagyban segítve az HBO Max streamingszolgáltató 2021-es elindulását.

Ezért fejenként több mint kétmillió dollárt kapott a hat filmsztár.

Körülbelül egy évvel ezelőtt Perry sajtókörútra ment a Jóbarátok, szerelmek és a Rettenet című memoárja megjelenése után, amelyben beszélt a függőség elleni harcáról és arról a 2019-es halálközeli élményéről, amikor opioid használata következtében a vastagbele kiszakadt.