Extra

Bitcoinmilliárdosokkal jutna fel a Premier League-be egy amatőr focicsapat

A Real Bedford FC eltökélt terve kitörni a kilencedik osztályból – a cél pedig nem más, mint a Premier League. A bitcoinmilliárdos Winklevoss testvérek osztoznak az álmaikban.

Új vizekre evezett a Gemini kriptotőzsdét megalapító Winklevoss testvérpár: a bitcoinmilliárdosok 4,5 millió dollárt fektettek egy kilencedik osztályú brit focicsapatba, a Real Bedford FC-be, melyet 2021-ben egy szintén a kriptopiacon ismert podcastos, Peter McCormack vásárolt meg azzal a kimondott céllal, hogy amint lehet, az élvonalba, azaz a Premier League-be juttassa az együttest. Befektetésük nagysága miatt a két testvér, Cameron és Tyler ezentúl társtulajdonosi címet töltenek majd be a klubnál.

bitcoin, Winklevoss
A bitcoinmilliárdos Winklevoss testvérpár a Premier League-be vágyik / Fotó: AFP

 

A Facebooktól a bitcoinig

A Winklevoss testvéreket, pontosabban az ő történetüket a legtöbben A közösségi háló című (The Social Network) Oscar-díjas filmből ismerhetik: ők voltak ugyanis azok, akik korábban beperelték Mark Zuckerberget, azzal vádolva a Facebook atyját, hogy tőlük lopta el a legnagyobb közösségimédia-oldal ötletét. Ez a per egyébként egy megállapodással zárult, melynek keretein belül 20 millió dollárt fizetett ki nekik a Meta feje.

Visszatérve a Real Bedford FC-re, a Winklevoss fivérek kriptotőzsdéje, a Gemini már 2022 óta anyagi támogatója a gárdának, az együttműködésük a friss befektetéssel azonban új szintre emelkedett. A 4,5 millió dolláros tőkeinjekcióval a csapat hamarosan belekezd majd 

  • egy új edzőközpont építésébe, 
  • elindítja saját utánpótlásképző akadémiáját, és a továbbiakban is képes lesz 
  • az ifjúsági, valamint 
  • a lányfocicsapatok támogatására is.

A 4,5 millió dollár egy részét bitcoinba fekteti az együttes, hogy hosszú távon is biztosított lehessen a klub működése.

Nemcsak egy szimpla focicsapatba fektetünk, hanem egy álomba, amelyben a Bedford el tudja érni a Premier League-et a közeljövőben

– mondta Cameron Winklevoss az ügyletről a BBC-nek.

A Real Bedford FC az első helyen áll az amatőr szintű Spartan South Midlands Football League Premier Divisionben, így ha egy osztállyal feljebb tud kerülni, már csak hat osztály választja majd el a legnagyobb színpadtól. A friss tőkeinjekcióval ugyan egyértelműen javult a helyzete, de az infrastruktúrája – például a stadionja – még mindig messze elmarad a nagyokétól.

A McMullen Park alig ezer néző befogadására képes, 

és csupán néhány lelátóból áll. Ezen a téren tehát biztosan hatalmas fejlesztésekre van szüksége az egyesületnek, hogy megfeleljen a magasabb divíziók elvárásainak.

 

 

Premier League Real Bedford FC Winklevoss bitcoin milliárdos Gemini
Kapcsolódó cikkek