Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy pénzeső hullott szombat délután a Deák téren járókra. Szépréthy Roland, a Mobilfox influenszere kétmillió forintot szórt szét a cég irodájának tetejéről. Az eseményen rengeteg fiatal jelet meg, ahol egymást lökdösték a szétszórt ezresek miatt, és a frissen ültetett virágágyásokat a földdel tették egyenlővé.

Mobilfox
Eljárást indít a pénzt szóró cég ellen a fővárosi önkormányzat / Fotó: Mobilfox/Facebook

Kedden a 444-nek azt írta a Főpolgármesteri Hivatal, hogy

jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt eljárást indít a főváros a szombati pénzszórás szervezői ellen.

Az eljárásindítás részléteiről csütörtökön tájékoztatja a sajtót Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

A Mobilfoxot Diller Kevin alapította 2017-ben, amikor még csak 15 éves volt, a vállalkozás törhetetlen telefontokjairól és szállóigékké vált reklámjairól lett ismert. Ma már 11 országban van jelen. A legutóbbi, 2022-es nyilvános adatok szerint 

4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 210 milliós adózott eredményük van.

A Mobilfox új műfajt teremtett a marketing területén: repülőgépből hajigált telefon, kincskeresés, töréstesztek és most a hétvégi pénzeső. Az efféle marketing kétélű penge, ugyanis vagy tetszik valakinek, vagy nem, nincs középút, a fiatalos lendület viszont rengeteg vásárlót vonz be.