Kiterjesztik a nyugdíjak adóztatását Németországban

Gazdaság | Gazdaságpolitika
Németországban kiterjesztik a nyugdíjak adóztatását, az új szabály alapján már a közepes nagyságú nyugdíjjal rendelkező németeknek is meg kell fizetniük a személyi jövedelemadót.

A pénzügyminisztérium hétfői közleménye szerint az idén nyugállományba vonulók esetében a nyugdíj 1225 euró feletti része adóköteles. Tíz évvel korábban még 1599 euró volt az adókötelezettség határa.
 
Az adófizetési kötelezettség az idén először terjed ki az úgynevezett standard vagy saroknyugdíjnál kisebb járandóságokra. A saroknyugdíj – az az összeg, amelyre az átlagos keresetű, 45 évi munkaviszony után nyugdíjba vonuló munkavállaló számíthat – az idén havi 1266,30 euró.
 
A nyugdíjak adóköteles része 2005 óta folyamatosan emelkedik Németországban. Az adózás alá vont arány 2040-ben éri el a száz százalékot, vagyis aki akkor vonul nyugdíjba, az egész járandósága után megfizeti majd a személyi jövedelemadót – írja az MTI.
 
A 80 millió lakosú országban a legutóbbi, 2012-es adatok szerint 25,18 millió nyugdíjas él.

Ronaldo milliárdokkal lejjebb taszította a kóla értékét

A sztárfocista kiállása a vízivás mellett komoly veszteséget okozott a Coca Colának.

Izer Norbert: ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

A koronavírusra specializált méltányosság szabályai egyszerűek, ráadásul ingyenes mindenkinek, a kérelem ugyanis illetékmentes.

Összesen 140 milliós támogatást kapott a Sugarbird

A Sugarbird divatipari vállalkozás Magyarországon készíti a ruháit, és az országon kívül Szlovákiában is vannak üzleteik.

A világ élvonalában Debrecen

A cívisváros a világ tíz legjobb teljesítményt felmutató települése közé került 2020-ban is.
Világgazdaság Piactér