Zöld növekedés is kell

Gazdaság | Innováció

Jelentős kihívásokkal küzd a hazai innováció, lemaradásunk a térségbeli országokhoz képest is megfigyelhető. A probléma gyökere az, hogy a kutatás-fejlesztési tevékenységet leginkább a külföldi vállalatok végzik, helyettük a kisvállalkozásoknak kellene kulcsfontosságú szerepet betölteniük az innovációban. Mindemellett az egyetemi szellemi műhelyek járulhatnának hozzá jelentős mértékben a nemzeti innovációs erőfeszítésekhez. Nem szabad elfelednünk arról sem, hogy a fenntartható fejlődés lényeges alkotóeleme a zöld növekedés.


“A Duna Aszfalt Kft. innovációs tevékenysége a környezetvédelem, környezettudatosság figyelembe vételével történik. Innovációink, fejlesztéseink, beruházásaink a mélyépítési szektorra és ezáltal a magyar gazdaság egészére hatással vannak. Innovációs tevékenységeinknek köszönhetően az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás is csökken. Minden tevékenységünkben fontos szerepet kap az újrahasznosítás és nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink egészségmegőrzésére a munkavégzés közben. A zöld növekedés jelentősége abban áll, hogy elősegíti a gazdasági növekedést, fejlődést és biztosítja, hogy a természeti készletekből fedezzük a jólétünk alapját képező erőforrásokat és környezeti szolgáltatásokat.”

Hajlandó több adót fizetni a világ egyik leggazdagabb embere

Jeff Bezos, az Amazon vezetője támogatja a Biden-kabinet társasági adó emelésére tett javaslatát.

Első gazdasági nagyhatalomként Kína vezeti be a digitális pénzeket

A virtuális fizetőeszközök már egy ideje bevett szokásként vannak jelen például a kínai építőiparban.

Megemelik az IMF-nél tartott tartalékokat

A tartalék segíthet annak a harmincnál is több országnak, amelyek adósságproblémákkal küzdenek, vagy ennek a küszöbére sodródtak.

A fertőtlenítőszerek iránti kiugró kereslet repítette a Florint

Tavaly 1,3 milliárd forintos beruházást hajtott végre a szegedi Florin Zrt., amely az idén további 2,5 milliárdból fejleszt.
Világgazdaság Piactér