Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csak néhol fordulhat elő zápor, az északi szél mérsékelt marad – írta a Köpönyeg.hu. 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Sunlight,In,The,Green,Forest,,Spring,Time
tavasz, spring, napsütés, jóidő, jó idő
Visszatér a tavaszi kirándulóidő, érdemes megtervezni a hétvégi programunkat.
Fotó: Shutterstock

Pénteken sok napsütésre számítunk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarnak. Esetleg elvétve fordulhat elő zápor. Kellemes tavaszi időnk lesz 20-21 fokos csúcshőmérséklettel.

Szombaton északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon szórványosan várható záporeső. Az ország déli felén gomolyfelhős, napos idő ígérkezik. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, délen akár nyárias meleg is lehet. A délkeleti szél néha megélénkül.

Vasárnap délen, délnyugaton lesz erősen felhős az ég, észak, északkelet felé haladva lesz több napsütés. Elszórtan lehet zápor, zivatar. Marad a 19–25 fokos maximum. Az északkeleti szél megélénkül.

Hétfőn továbbra is az ország délnyugati felén lesz több felhő, északkeleten többórás napsütés is lehet. Délnyugaton többfelé, máshol elszórtan valószínű zápor, zivatar. 17–23 fok várható.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. Megerősödik a délkeleti szél. 10–17 fok közé esik a hőmérséklet.