Sikeres volt az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-kibocsátása, a bank eredetileg 12 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-aukcióján több mint 14 milliárd forintos befektetői igény mutatkozott.

Az MBH Jelzálogbank június 28-án tartotta idei negyedik jelzáloglevél-aukcióját, amelynek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2027. április 22-i lejáratú, változó – háromhavi BUBOR+30 bázispont – kamatozású, MJ27NV01 jelzáloglevél első sorozatrészletét. A 12 milliárd forintra meghirdetett aukció keretében a tőkepiaci szereplők 14,25 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből a túljegyzésre tekintettel a bank végül 12,45 milliárdot fogadott el.

Csaknem másfél év után bocsátottunk ki ismét változó kamatozású jelzálogleveleket, alkalmazkodva a piaci igényekhez. Az MBH Jelzálogbank májusi létrejötte óta második sikeres aukciónkat tartottuk, ezzel is bizonyítva, hogy az MBH csoport a tőkepiaci szempontból volatilis időszakokban is jelen van a piacon és meghatározó szereplő

 – mondta Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója.