Gripenek is köszöntik a Magyar Honvédség leendő altisztjeit szombaton – közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

A Hősök terén az altisztavatás ünnepélyes keretei között több 100 fiatal teszi le altiszti esküjét a haza védelme érdekében, akiket az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszönt majd először altisztként.

A Magyar Honvédség katonai hagyományait követő egyik legjelentősebb eseményén számos haditechnikai eszközt is felvonultatnak: 

a rendezvényre kilátogatók testközelből megtekinthetik többek között például a Lynx gyalogsági harcjárművet, a Leopard 2A4 harckocsit, a Magyar Honvédség Gidrán-jait és Polaris-ait, de díszelgő átrepülés is látható lesz a tér felett M17-es, H145M helikopterek, és Gripenek részvételével.

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium hivatalos Facebook-oldalán online közvetítés is elérhető lesz az avatásról.

A rendezvény ideje alatt a légierő kötelékének áthúzása során megnövekedett hanghatásra kell számítani. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – közölték.