Leszakadt a felső vezeték Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, a másikon pedig pályakarbantartás miatt szünetel a forgalom; a ceglédi vonalon ezért jelentősen nő a menetidő – közölte a Mávinform. Azt írták, a felsővezeték-szakadás és a pályakarbantartás miatt nem járnak a vonatok a két állomás között. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt.

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra és jelentősen, 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre kell számítani. A helyreállítás ideje bizonytalan.

A torlódások és késések csökkentése érdekében a Z50-es jelzésű vonatok csak Albertirsáig közlekednek, és onnan fordulnak vissza a Nyugati pályaudvar felé. A Tokaj, a Nyírség és a Napfény intercityk, valamint a Záhonyba tartó balatoni expresszvonatok (Szabolcsi Tekergő, Aranypart) Szolnok-Újszász felé, kerülő útvonalon – Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Cegléd és Abony érintése nélkül – közlekednek.