Lezárult a belváros köztereinek fejlesztését célzó, csaknem 300 millió forint uniós támogatásból kivitelezett beruházássorozat a Békés vármegyei Orosházán – számolt be róla péntek reggel az önkormányzat.

A 282,2 millió forintos forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből nyerte el 26 ezres lélekszámú, dél-békési város, a támogatásból díszkivilágítás került a katolikus templom homlokzatára, megújult a templom kertje, a mellette lévő Széchenyi téren is zöldfelületeket hoztak létre, helyet kapott egy zenepavilon, valamint egy kerékpárkölcsönző-állomás.

Az evangélikus templom díszkivilágítást, az épület melletti köz díszburkolatot és LED-es térvilágítást kapott, a templom előtti teret szintén megújították. A Táncsics Gimnázium előtti területet rekreációs térré alakították, létrehoztak egy zenearénát, az iskola épületének is elkészült a díszkivilágítása LED fényvető reflektorokkal. A gimnázium melletti utcán folytatták a korábban részben kiépült díszburkolatot, és kialakítottak 16 új parkolóhelyet és két elektromos autó töltőpontot.

Gyopárosfürdőn, az Orosházához tartozó üdülőhelyen a fürdő bejárata mellett is helyet kapott egy kerékpárkölcsönző állomás, és beszereztek 32 kerékpárt.

Több mint egymilliárdnyi uniós pénz ömlik Békésbe

Csaknem 1,2 milliárd forint uniós forrást nyert el májusban öt Békés vármegyei település az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) Plusz keretéből