Közbeszerzési hírek

KKV

Balatoni szennyvízcsatornázás

Balatonszepezd önkormányzata nyílt eljárást indított a szennyvízcsatorna-hálózat III. ütemének megvalósítására. A megépítendő létesítmények: gravitációs csatornahálózat, szennyvíz-nyomóvezeték, szennyvízátemelő irányítástechnikával, 30 házi szennyvízátemelő. A teljesítési határidő: 2004. szeptember 30. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Útburkolat-felújítás

Budapest-Csepel önkormányzata útburkolatának felújítására, fa és cserje ültetésére, betonrámpa-építésre, valamint füvesítésre kér ajánlatot. Részajánlat nem tehető. A munkálatokat legkésőbb 2003. október 30-ig kell befejezni. A kezdési időpont a szerződés megkötése. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Önkormányzati intézmények étkeztetése

Budapest III. kerületi önkormányzata pályázatot indított az általa fenntartott intézmények étkeztetésére az önkormányzat tulajdonában lévő konyhák bérlésével és működtetésével. A teljesítés helye: a III. kerület közigazgatási területén lévő intézmények. Részajánlat három körzetre tehető, a dokumentációban meghatározottak szerint. A kiíró 2003. július 1-jétől 2006. június 30-ig köt szerződést. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Személy- és vagyonvédelem

A BKV Rt. a metró-üzemigazgatóság üzemeltetésében lévő kisföldalatti és más metróvonalak állomásain, forgalomban lévő járművein a személy- és vagyonvédelmi feladatok ellátására kér ajánlatot. A pályázat szerint a három témakörre – kelet-nyugati, észak-déli metróvonal és a kisföldalatti vonala – a szerződött időszakra, a témánkénti feladatok teljes körű ellátására tehető részajánlat. A nyertes ajánlattevő a teljesítést a szerződés aláírását követően legkésőbb 15 napon belül köteles megkezdeni és a szerződés időtartamának lejártáig folyamatosan teljesíteni. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Női és férfilábbelik szállítása

A Büntetés-végrehajtás Központi Ellátó Intézménye nyílt eljárást indított női és férfilábbelik beszerzésére, hároméves időtartamra: a kiírás szerint az egyik termékcsoportból (női ünnepi, illetve szolgálati cipő) 2003-ban összesen kétezer párat, 2004-ben és 2005-ben ezer-ezer párat vásárolnak. A második termékcsoportból (műanyag talpú félcipő) az idén 5500, jövőre és az azt követő évben ezer-ezer pár, a harmadik termékcsoportban (férfi bőrtalpú félcipő) pedig 1600, 500, 500 az igény. Ajánlatot a beszerzésre részenként kell tenni. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

A gazdaságot is megfertőzte a Kínából indult járvány

Az egész világgazdaságra érezteti hatását a betegség – véli a szakértő.

Új utakon az ingatlanbefektetések

Az urbanizáció felgyorsulása, az elöregedés, az e-kereskedelem és általában a technológia térhódítása új befektetési lehetőségeket kínál az ingatlanszektorban.

EU-csúcs: egyelőre nincs megállapodás az uniós költségvetésről

A hétévente zajló költségvetési tárgyalások az unió előtt álló újabb kihívások miatt minden alkalommal egyre bonyolultabbá válnak.

Európának ambiciózus költségvetés szükséges céljai eléréséhez 

„Ebben a pillanatban nagyon messze vagyunk a megállapodástól” – fogalmazott Orbán Viktor az uniós keretköltségvetésről rendezett EU-csúcstalálkozón.
Világgazdaság Piactér