RÖVIDEN

KKV

Irodaszerek biztosítása

A Külügyminisztérium ajánlati felhívást tett közzé különféle irodaszerek és kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére. A dokumentáció az Okfon Közbeszerzési és Szolgáltatási Rt.-nél szerezhető be (1106 Budapest, Fehér út 10. 57. épület, I. emelet.) 25 ezer forint + áfa ellenében. A pályázónak legalább 2 db, egyenként nettó 20 millió forintt/év értékű, irodaszerek szállítására vonatkozó referenciát bemutatnia. A kiírás szerint érvénytelen az ajánlat, ha az ajánlattevőnek nincs legalább egy olyan raktárhelyisége, amely soron kívüli megrendelések kielégítésére alkalmas. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Olvadóbiztosítékok beszerzése

A MÁV Rt. Gépészeti Központ anyaggazdálkodási osztálya nyilvános közbeszerzési eljárást hirdet meghatározott olvadó, elosztó- és főbiztosítékok 2003. évi szállítására. A részletes dokumentáció a MÁV Rt. Gépészeti Központjának anyaggazdálkodási osztályán vehető át, 3000 forint + áfa készpénz ellenében (1045 Budapest, Elem u. 5-7. A épület, földszint 4. szoba). Előleg fizetésére nincs lehetőség, az ajánlatkérő részszámlázási lehetőséget biztosít az ajánlati dokumentáció szerinti részszállítási lehetőségek esetére. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Veszélyes hulladék elszállítása

A szombathelyi Markusovszky-kórház hirdet pályázatot veszélyes hulladékainak elszállítására és ártalmatlanítására. A vállalkozási szerződés az idén képződő, mintegy 160 ezer kilogrammnyi veszélyes hulladék elszállítása és ártalmatlanítása vonatkozik, az ajánlatkérési dokumentációban megadottak szerint. A megadott mennyiségtől š20 százalékos eltérés lehetséges. A kiíró nem fogad el ajánlatot a beszerzés tárgyának egy részére. A dokumentáció megvásárlásához 40 000 fornt + áfa befizetése szükséges. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Iskolai étkezde és rendezvényterem építése

Parád nagyközség önkormányzata ajánlati felhívást tesz közzé iskolai étkezde és rendezvényterem megépítésére. A munkálatokat legkésőbb 2003. november 30-ig el kell végezni. A dokumentációt még hét napig lehet átvenni az ajánlattevőnél. Megvásárlásának feltétele: 80 000 forint + áfa összeg megfizetése. Műszakilag alkalmatlan az a pályázó, aki nem teljesített az előző három évben a bemutatott referenciái közül legalább három (referencialevéllel igazolt), épületenként külön-külön figyelembe véve 30 millió forint értékű magasépítésre vonatkozó (iskola, művelődési ház/központ, iroda, lakóépület, otthonház, panzió), saját vállalkozásban történő építési-szerelési munkát. Az ajánlatkérő előleget nem ad. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Kiderült, hol a legdrágább a mozijegy a világon

Egyes országokban a hagyományos és a 3D-s filmek közötti jegyárak akár több, mint 30 százalékkal is eltérhetnek egymástól.

Az ekhós nehezen kap babavárót

Több olyan visszajelzés érkezett a Világgazdasághoz, amely szerint az ekhós adózási forma fennakad a pénzintézeteknél hitelbírálatkor.
Világgazdaság Piactér