Közélet

A legdrágább parkolók: 170 ezer forintba kerül egyhavi parkolás London belvárosában

A budapesti autóparkolási díjak is eltörpülnek, ha megnézzük, hol a legdrágább világon a parkolás: London pénzügyi negyedében az egynapi parkolás 68,07 dollár (mintegy 10 ezer forint), míg egy egész havi parkolás 1166,87 dollárba (170 ezer forintba) kerül.

A Reuters által idézett listán a Colliers International gyűjtötte össze a világ legdrágább parkolóhelyeit. A listán London után például Sydney következik, a maga 112 ezer forintos havi díjával, akit szorosan követ Hong Kong, havi 108 ezer forintos havi árával. A szintén ausztrál Perth-ben 89 ezer forintba kerül ugyanez a szolgáltatás.

Az Egyesült Államokban New York Midtownja viszi a pálmát, itt 85 ezer forintba kerül egy havi parkolás; a város Downtownjában már csak 67 ezerbe. Európában London után Stockholmé a második hely (74 ezer forint/hó); Dél-Amerika legdrágább városa pedig Santiago de Chile, „eltörpülő” 29 ezer forintos havi díjával. Az előzőekhez képest ugyancsak alacsonynak mondható a közel-keleti térség legdrágább városa, Dubai (szintén 29 ezer forint), illetve Afrika csúcstartója, Fokváros (20 ezer forint/hónap).

Az ingatlankutató cég 64 amerikai és kanadai város belvárosát, valamint világszerte további 74 várost vett górcső alá.

parkol London Sydney parkolás New York
Kapcsolódó cikkek