Közélet

Kampány indult a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottságáért

Együtt a fogyatékkal élőkért néven – 34 millió forintból – indított társadalmi célú kampányt a kormány a Fogyatékkal élő emberek világnapján – közölte Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

A január 11-ig tartó akció a fogyatékkal élők esélyegyenlőségére hívja fel a figyelmet, illetve tudatosítja, hogy a fogyatékkal élőket is azonos jogok és bánásmód illeti meg.

A kampányt három, fogyatékkal élőket tömörítő szervezet – a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, valamint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – segíti.

Mától az m1, az m2, a Viasat3, a Duna TV és Duna Autonómia, valamint a TV2 ingyenesen, társadalmi célú hirdetésként négy kisfilmet mutat be, amelynek szereplői fogyatékkal élők: vakok, hallássérültek, értelmi fogyatékosok és mozgáskorlátozott emberek.

Az akció részeként egy információs blog is indul, ahol minden fogyatékkal élő és nem fogyatékos ember elmondhatja személyes tapasztalatait, meglátásait. A kormány célja, hogy az oldal ne csupán a kampány időszaka alatt üzemeljen, hanem hosszabb távon is fórumot, gyűjtőhelyet, kommunikációs felületet biztosíthasson minden érdeklődő számára.

fogyatékkal élők Budai Bernadett kampány
Kapcsolódó cikkek