Közélet

Újabb magyar párt alakult Szlovákiában

Bejegyezte a szlovák belügyminisztérium a Most-Híd nevű szlovákiai pártot, amelyet a Magyar Koalíció Pártjából (MKP) kilépett parlamenti képviselők alakítottak – értesült az MTI-től a hvg.hu.

Bugár Béla, a párt egyik alapítója a hét elején jelentette be, hogy majdnem 30 ezer aláírást gyűjtöttek össze, s kérték a párt hivatalos bejegyzését.

 A párt magyarok mellett szlovákokat is vár soraiba a pártalapítók nyilatkozatai szerint. "Nem tudok róla, hogy lenne még egy párt, amelynek ilyen rövid időn belül ennyi aláírást sikerült összegyűjtenie. Számunkra ez bizonysága annak, hogy van igény egy olyan új pártra, amely stabil és kiszámítható, s magáénak tartja a tisztesség és a felelősség eszméit" - mondta újságíróknak Bugár.

 

 Bugár Béla, az MKP volt elnöke és négy képviselőtársa a közelmúltban jelentette be, hogy kilépnek az MKP-ból, és Híd néven új magyar pártot alapítanak. Kilépésüket a parlamenti képviselők - Bugár Béla, Gál Gábor, A. Nagy László, Bastrnák Tibor, Nagy Zsolt - azzal indokolták, hogy nem értenek egyet az MKP mai vezetésének politikai stílusával.

magyar párt bugár most-híd bugár béla
Kapcsolódó cikkek