Közélet

"Kétségbeejtő" - TGM az MDF-SZDSZ-frigyről

A politikai hanyatlás tünetének tartja Tamás Gáspár Miklós azt, hogy SZDSZ-alapítók az MDF listáján indulnak a tavaszi országgyűlési választásokon.

Az összes parlamenti párt elveszítette a hitelét, olyannyira, hogy a baloldali beállítottságúaknak nem nagyon van kire szavazniuk - mondta az InfoRádióban Tamás Gáspár Miklós annak kapcsán, hogy az SZDSZ és az MDF politikusai közös listán indulnak a tavaszi országgyűlési választásokon.

"Azt sem fogom fel - őszintén szólva -, hogy az SZDSZ képviselői, akik általában síkraszállnak a liberális demokrácia szabályai mellett, hogyan állhatnak össze egy olyan párttal, amelynek a jelenlegi formája a legelképesztőbb erőszakosságok, szabálytalanságok és törvénytelenségek révén alakult ki''" - jelentette ki a filozófus, aki az SZDSZ egyik alapítója volt, megemlítve azt a kizárási hullámot, amelynek hatására az MDF jelenlegi fogmája létrejött.

"Az egészet kétségbeejtőnek tartom" - tette hozzá a filozófus, azt ugyanakkor elismeri: beválhatnak a számítások. Azok szavazhatnak majd erre a listára, akik nem kívánnak Orbán Viktornak kétharmados többséget biztosítani, mert nem bíznak benne, és akik ugyanakkor nem szívesen szavaznak az MSZP-re sem, mert az elmúlt rendszer utódpártjának tekintik.

SZDSZ mdf TGM
Kapcsolódó cikkek