Közélet

MSZP-s zsebekben turkálna Gyurcsány - Indul a harc a pártért?

Pártszavazást kezdeményez Gyurcsány Ferenc és platformja az MSZP belső ügyeit érintő kérdésekben, amelyek jelentősen befolyásolhatják majd a szocialista párt működését.

"Szigorú szabályokat szeretnénk alkotni a párt gazdálkodására, vezetőinek jövedelmi, vagyoni helyzetének átláthatóságára, ellenőrizhetőségére. El kívánjuk érni, hogy a vezetők közvetlenül a tagságnak feleljenek politikájukért, tetteikért.

Ehhez rendszerváltozásra van szükség az MSZP-ben, ennek eredményeként pedig új pártot szeretnénk formálni a maiból. Az általunk szükségesnek tartott változások politikai tartalmáról már sokat beszéltünk. Most továbblépünk. Következő lépcsőként pártszavazást kezdeményezünk. Szigorú szabályokat szeretnénk alkotni a párt gazdálkodására, vezetőinek jövedelmi, vagyoni helyzetének átláthatóságára, ellenőrizhetőségére" - írta mai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc bukott szocialista miniszterelnök-pártelnök, aki a bejegyzéssel megegyező tartalmú levelet küldött támogatóinak, valamint az MSZP elnökének, Mesterházy Attilának és a választmány első emberének, Simon Gábornak.

A Népszabadság értesülései szerint Mesterházy és Gyurcsány korábban abban állapodtak meg, hogy a május elsejei majális, az MSZP egyik nagy rendezvénye előtt nem beszélnek nyilvánosan a dokumentumról, hogy ne vigyék el a figyelmet a fontos üzenetekről.

Gyurcsány azonban ennek ellenére felhozta a témát a hétfői frakcióülésen, ismertetve a pártszavazással kapcsolatos elképzeléseket. Úgy tudjuk, heves vita bontakozott ki az ügyben és a többség Gyurcsánnyal szemben foglalt állást. Sajtóértesülések szerint még Lendvai Ildikó korábbi pártelnök is értetlenségének adott hangot a gyurcsányi kezdeményezéssel szemben. A bukott miniszterelnök kezdeményezése lehet a harci dobok első tamtamja  az MSZP-ben.

 

blog választmány Mesterházy Attila Gyurcsány Ferenc szocialisták
Kapcsolódó cikkek