A londoni gazdasági napilap szerkesztőségi cikke szerint a három korábbi miniszterelnök felelősségre vonására tett kísérletek további bizonyítékként szolgálnak arra, hogy a Fidesz-kormány elszánta magát az ellenzék - mindenekelőtt a rivális szocialisták - "szétzúzására". A pártja kétharmados többségét kihasználó Orbán Viktor miniszterelnök viselkedése azonban közelít ahhoz a ponthoz, amely már a demokráciát veszélyezteti, és ezt különösen aggasztóvá teszi a Fidesz nacionalista színezetű programja  - áll a Financial Times szerkesztőségi cikkében.

"A forradalmi hevületet lehántva" a Fidesz számos politikai célkitűzése helyénvaló, ezeket azonban túl gyakran ügyetlenül, "csípőből tüzelve" érvényesítik. Orbán Viktor helyesebben tenné, ha felhatalmazását nem a politikai környezet monopolizálására, hanem valós modernizálására használná fel - írta a brit lap.

A blogrovatban közölt írás szerzője megszólaltatja Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, aki elmondja: abszolút nyugodt, és jól alszik, megtanulta kezelni az elmúlt tíz évben ellene intézett súlyos támadások politikai terhét.