BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két évvel meghosszabbították a NATO-főtitkár mandátumát

Két évvel meghosszabbították Jens Stoltenberg NATO-főtitkár megbízatását – jelentette be kedden a katonai szervezet, miután a tagállamok nagykövetei megállapodtak ebben.

A NATO legfőbb döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács határozata értelmében 2020. szeptember 30-ig hosszabbították meg a regnáló Jens Stoltenberg NATO-főtitkár mandátumát.

„A szövetségesek gratulálnak a főtitkárnak, és teljes mértékben bíznak benne, hogy képes folytatni a munkáját annak érdekében, hogy a NATO alkalmassá váljon a 21. század biztonsági kihívásainak kezelésére” – írták közleményükben.

Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkára
Forrás: AFP

Várakozással nézek a közös munka folytatásának elébe, hogy megerősítsük a szövetséget és megvédjük az állampolgárainkat – fogalmazott Stoltenberg, hozzátéve, hogy hálás és megtisztelve érzi magát.

Az 58 éves volt norvég kormányfő 2014. október 1. óta tölti be a tisztséget, eredetileg négy évre választották meg. Ő az észak-atlanti szervezet 13. főtitkára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.