Közélet

Putyin az új ciklusban már az utódnevelésre is fókuszál

Az orosz elnökválasztás legnagyobb tétje, hogy Vlagyimir Putyin a következő hatéves ciklusában ki tudja-e nevelni utódját – mondta Bernek Ágnes Oroszország szakértő.

Bernek Ágnes Oroszország szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában kifejtette, nem az a fő kérdés, hogy Vlagyimir Putyint megválasztják-e újra, hanem az, hogy képes lesz-e megvalósítani azokat a feladatokat, amelyeket a márciusi évértékelőjében mondott,

ezek a feladatok a gazdaság fellendítéséről és a társadalom anyagi helyzetének javításáról szólnak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök
Forrás: AFP

Bernek Ágnes kifejtette, nagymértékű gazdaságfejlesztésre lesz szüksége Oroszországnak, mert be akar kerülni a világ legnagyobb öt nemzetgazdaságába, ami nagyon nehéz feladat, mert most 16. az ország és a tíz legnagyobb közé sem került be soha.

Meg kell nyernie a vállalkozókat ehhez, de nehezíti a helyzetet, hogy nagyarányú fegyverkezést is hirdetett az ország – mondta.

A másik fontos terület a szakértő szerint a társadalom helyzetének javítása. El kell érnie, hogy a középosztály megerősödjön és csökkenjen a ma 20 milliósra becsült szegénységi küszöbön, vagy az alatt élők száma.

Emellett Putyinnak meg kell oldania a demográfiai válságot is, amelyet az okoz, hogy az orosz férfiak születéskor várható élettartama 65 év.

 

gazdaságfejlesztés Bernek Ágnes Oroszország Vlagyimir Putyin utódnevelés fegyverkezés szegénységi küszöb demográfiai válság
Kapcsolódó cikkek