Közélet

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Agyonlőtték Strasbourg Neudorf negyedében azt a férfit, Chérif Chekattot, aki két nappal korábban egy karácsonyi vásár közelében tüzet nyitott.

Agyonlőtték csütörtök este Strasbourg Neudorf negyedében a két nappal korábban a strasbourgi karácsonyi vásár közelében lövöldöző Chérif Chekattot. Az Iszlám Állam később közölte, hogy Chekatt a szervezet tagja volt.

A 29 éves férfit a Lazeret utca 74. szám alatti házban ölték meg, ahová a rendőrség nagy erőkkel vonult fel – közölték nevük elhallgatását kérő rendőri vezetők.

A férfi rálőtt közbiztonsági rendőrök egy csoportjára, akik viszonozták a tüzet

– közölte az AFP-vel egy rendőrségi illetékes.

A Reuters riporterei a helyszín közelében három vagy négy lövést hallottak, miután a francia rendőrség –a RAID és a BRI elitegységek tagjainak részvételével – csütörtök este ismét nagyszabású műveletbe kezdett a strasbourgi belvárostól délre fekvő városrészben, ahová a három ember életét kioltó és másik 13 embert megsebesítő merénylő a támadás után taxival távozott, és ahol a rendőrök a nyomát vesztették.

Forrás: AFP

A 29 éves Chérif Chekatt, a merénylet fő gyanúsítottja szerepelt a hatóságok által a potenciálisan biztonsági veszélyt jelentő személyekről vezetett listán. A férfi ellen számos alkalommal indult eljárás köztörvényes bűncselekmények miatt, a hatóságok szerint a börtönben radikalizálódott.

Az Iszlám Állam szócsöve, az Aamák közölte, hogy Chekatt a terrorszervezet „katonája volt”, az Aamák mindazonáltal nem nyújtott bizonyítékot állításának alátámasztására.

iszlám állam Strasbourg
Kapcsolódó cikkek