Közélet

Újabb fertőzötteket találtak Pápán

A karanténba helyezett személyek száma 188 főre nőtt, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés alatt áll.

A karanténba helyezett személyek száma szerda estére 188 főre nőtt, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll – írta meg az infopapa.hu Áldozó Tamás polgármester bejelentése nyomán. Hozzátette, Pápán 43-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

A portál beszámolója szerint azonban fellélegezhetnek a bölcsődei dolgozók és a szülők,

negatív lett ugyanis 8 bölcsődei dolgozó mindkét koronavírus-tesztje.

Szerda estére már 188 ember volt karanténban, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll

– jelentette be a polgármester.

Mindemellett bezárták kedden a város Vajda Péter Lakótelepi Óvodáját, mert pozitív lett az egyik odajáró gyerek tesztje. Már zajlik a fertőtlenítés, a befejezte után ismét fogadhat gyerekeket az óvoda is. Pápán korábban koronavírus-esetekre bukkantak a pápai idősotthonban és a helyi kórházban.

Korábban a VG.hu is megírta, hogy augusztus 5-én Pápán bezártak egy óvodát, óvónők és gyerekek kerültek karanténba. Folytatódnak a kontaktkutatások, több tucatnyi pápai minta van jelenleg is ellenőrzés alatt. Készülnek arra, hogy ha szükséges, más önkormányzati intézményben is rendkívüli intézkedéseket hajtsanak végre.

járvány papa koronavírus
Kapcsolódó cikkek