Közélet

Több mint egymilliárd forinttal támogatják az előadóművészeket

A Emberi Erőforrások Minisztériuma közel 1,3 milliárd forinttal támogatja a független előadó-művészeti szervezetek működését.

Több mint egymilliárd forint támogatásban részesülnek a független előadó-művészeti szervezetek – írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közleményében.

Folyamatos a független előadó-művészeti szervezetek állami támogatása:

így a minisztérium közel 1,3 milliárd forinttal támogatja a független előadó-művészeti szervezetek működését és szakmai programjaik megvalósítását.

A Magyarország költségvetésében biztosított állami támogatásból a pályázati rendszeren keresztül részesülhet valamennyi budapesti és vidéki független színház, szabadtéri színház, nemzetiségi színház, független táncművészeti és zeneművészeti szervezet működésük elősegítésére és produkcióik kivitelezésére.

Fotó: Shutterstock

A pályázati modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. A támogatási konstrukció ösztönözni kívánja a szervezetek misszióját kulturális értékeink megóvásában, minél szélesebb körű megismertetésében és átörökítésében, valamint az új alkotások létrehozásában.

A 2021. február 15-én meghirdetett aktuális pályázatok az EMET-NKA oldalán, a https://emet.gov.hu/eloado-muveszeti-felhivasok-2021/ linken érhetőek el. A pályázatok feltöltésének határideje: 2021. március 17. A benyújtott pályázatokról született döntést 2021. április 30-áig hozza nyilvánosságra a támogató.

előadó-művészet támogatás Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi
Kapcsolódó cikkek